02 Οκτωβρίου 2017

Ζήτημα δικαστικών αντιπροσώπων

Αγαπητέ πρόεδρε

Στη Γενική μας Συνέλευση τόνισα ότι οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να προσπαθήσουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές. Ανέλυσα με κάθε λεπτομέρεια ότι η ένταξη των μελισσοκομικών συλλόγων στο πλαίσιο του Νόμου 4015/2011 δεν είναι εφικτή γιατί ο συγκεκριμένος νόμος καλύπτει μόνο τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Όποιος επιμένει ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, ουσιαστικά προωθεί τη διάλυση των συλλόγων χωρίς να το καταλαβαίνει.

Θα ήθελα ακόμη να σας γνωρίσω ότι οι σύλλογοι λειτουργούν με βάση τα προβλεπόμενα από τα καταστατικά τους,  τα οποία η ΟΜΣΕ αποδέχθηκε πλήρως με την εγγραφή τους.

Η Ομοσπονδία εμπιστεύεται τους συλλόγους χωρίς καμία επιφύλαξη και αποδέχεται τα αποτελέσματα των εκλογικών τους διαδικασιών με δικαστικό αντιπρόσωπο ή χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο. Η τήρηση των καταστατικών και της νομιμότητας είναι θέμα που αφορά τα μέλη των συλλόγων και μόνο.

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία διενεργούνται πάντοτε με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και καμιά αμφισβήτηση δεν υπήρξε ποτέ και από κανένα και ελπίζω πως κι εσείς δεν βάζετε τέτοιο θέμα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Ντούρας
Πρόεδρος ΟΜΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου