07 Σεπτεμβρίου 2023

Μελισσοκομικός Σύλλογος Μαγνησίας προς ΟΜΣΕ



 Βόλος 4\9\2023


Μελισσοκομικός Σύλλογος Μαγνησίας προς ΟΜΣΕ.


Κύριοι Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ της ΟΜΣΕ  καλημέρα σας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που υπέστη ο Νομός Μαγνησίας καταστράφηκαν περιουσίες και φυσικά και περιουσίες αρκετών Μελισσοκόμων του Συλλόγου μας και γενικότερα του Νομού μας. 

 Μέσω αυτής της επιστολής θα σας επισημάνουμε ορισμένα πράγματα πιστεύοντας μέσω των ενεργειών σας να βρεθεί άμεση λύση και να διορθωθούν κάποια λάθη που προέκυψαν για μελλοντικές ζημιές που ευχόμαστε να μην ξανά προκύψουν.

Ο ΕΛΓΑ και η Πολιτική Προστασία έκαναν άμεση καταγραφή ζημιών ζητώντας όμως ο ΕΛΓΑ την άμεση καταβολή του τέλους εκτίμησης [δύο ευρώ ανα κυψέλη που κάηκε] πράγμα που δυσκόλεψε αρκετούς στην εξεύρεση του ποσού που για ορισμένους έφτανε και τα 600 ευρώ. Ας γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες το τέλος εκτίμησης να κρατείτε κατά την καταβολή της αποζημίωσης, η δε αποζημίωση να είναι η αρμόζουσα και σε λογικά πλαίσια χρόνου καταβολής στους δικαιούχους.

Να βρεθεί κάποια λύση για την αφαίρεση των μελισσοσμηνών απ το ηλεκτρονικό Μητρώο για να μην βρίσκετε στη δυσάρεστη θέση ο Μελισσοκόμος να ξεκινά απ το μηδέν αποκλεισμένος απ τις δράσεις για τον επόμενο χρόνο καθ όσον είναι αδύνατον εντός του εναπομείναντα χρόνου να ξανά φτιάξει το κοπάδι του. Προτείνουμε λύση για δύο χρόνια οι πληγέντες να μην υποστούν καμία μεταβολή στα μέχρι την καταστροφή δηλωθέντα. [Να δίδετε περίοδος χάριτος]

Προτείνουμε για το ερχόμενο έτος 2024 οι πληγέντες να επιδοτηθούν απ την δράση αντικατάσταση κυψελών στο 100% των δηλωθέντων απολεσθέντων κυψελών.

Προτείνουμε στο ασφαλιστήριο του ΕΛΓΑ να αναγράφετε ζημιά από πυρκαγιά και όχι ζημιά από πυρκαγιά που προήρθε από κεραυνό.

Και με την ευκαιρία κάτι ακόμα. Επειδή έχουμε αρκετές ζημιές από Αρκούδες ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα  μέχρι και στο Πήλιο, προτείνουμε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Μελισσοκομίας επιδότηση υλικών  ηλεκτρικής περίφραξης.

Επειδή τα παραπάνω αφορούν και άλλους Συλλόγους θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ενέργειές σας θα είναι άμεσες.

                                                                Για το Δ.Σ του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μαγνησίας 

                                                                                              Ο Πρόεδρος

                                                                                        Κατσαρός Θεοδόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου