13 Μαρτίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΜΣΕ.

 Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε κανονικά χθες η συνάντηση στο ΥπΑΑΤ παρουσία του υπουργού κου Γεωργαντά, του υφυπουργού κου Κεδίκογλου και της ΓΓ κας Καλογήρου. Από πλευράς μας ήταν όλο το προεδρείο. Για να μην μακρηγορήσω, σας μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του υπουργού που είπε ότι: «Η απόφαση για έκτακτη ενίσχυση έχει παρθεί καταληκτικά και είναι θετική. Τα χρήματα θα τα πάρετε. Το θέμα θεωρείται λήξαν για το υπουργείο.»

 Για εμάς όμως, όχι, μέχρι τουλάχιστον να το πράξουν με επίσημη ανακοίνωση. Κάτι που θα πρέπει να πράξουν μέχρι τέλους της εβδομάδας.

Αξιοποιώντας την θετική ανταπόκριση που υπήρχε στην συνάντηση, πιέσαμε για αύξηση στο ποσό του κονδυλίου, κάτι που δεν απορρίφθηκε και θα εξεταστεί εκ νέου. Όπως και η, για πρώτη φορά, διεύρυνση των δικαιούχων. Τελικές αποφάσεις και για τα δύο θα ανακοινωθούν στο δελτίο τύπου του υπουργείου. Θα είναι ακατάσχετα τα χρήματα αυτά.

Επίσης, καταθέσαμε και διά ζώσης την προχθεσινή επιστολή για τον ΕΦΕΤ και του θέματος του καραμελοχρώματος. Επ' αυτού εξηγήσαμε πολύ αναλυτικά όλο το ιστορικό αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα. Το θέμα θα συνεχίσει με πρωτοβουλία του υπουργού και περιμένουμε τον ορισμό της συνάντησης με τον ΕΦΕΤ την ερχόμενη εβδομάδα. Προκρίνουμε ότι μεσοβδόμαδα θα πραγματοποιηθεί.

 Τέλος, ζητήσαμε πληροφορίες για την καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των Δράσεων του νέου Προγράμματος Μελισσοκομίας. Είναι καθυστέρηση στον έλεγχο της Διαχειριστικής, όπως μας είπαν, ώστε μετά να προωθηθεί στον υφυπουργό κο Στύλιο για υπογραφή. Προτείναμε να υπάρξει αναδρομική ισχύ στα τιμολόγια κι εμείς να προχωρήσουμε στην αγορά των κυψελών. Έγινε δεκτή ως πρόταση αρχικώς, θα μας απαντήσουν αυτές τις μέρες καταληκτικά.

Εξ αφορμής, να σας ενημερώσω  επίσης, ότι ανοιχτή διαβούλευση υπάρχει τόσο για τα δύο ακόμη αιτήματα στο Υπουργείο Μεταφορών (1. κυκλοφορία στις παράπλευρες, 2. μεταφορά μελισσιών μεταξύ των συγγενών α’ & β’ βαθμού με το ίδιο φορτηγό) όσο και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ολική αναδιαμόρφωση της πυρ. Διάταξης 9/2021.

Συνεχίζουμε δυναμικά.


Ο πρόεδρος
Αναστάσιος Ποντίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου